fbpx
bara destinatii
bara destinatii

Grecia 🇬🇷 Halkidiki

Solicită / Rezervă Oferta

Grecia 🇬🇷 Halkidiki

Halkidiki, cunoscută și sub numele de Chalkidiki, este o regiune fermecătoare situată în partea de nord a Greciei continentale. Această peninsulă în formă de trident se întinde în Marea Egee și este recunoscută pentru plajele sale spectaculoase, peisajele pitorești și satele tradiționale autentice.

Halkidiki este împărțită în trei promontorii principale, fiecare având propria sa personalitate și farmec:

Kassandra: Promontoriul cel mai apropiat de Salonic și cel mai dezvoltat din punct de vedere turistic. Aici vei găsi plaje frumoase cu nisip fin, hoteluri de lux, cluburi de noapte, taverne tradiționale și numeroase activități de agrement, cum ar fi sporturi nautice și excursii cu barca. Este destinația preferată pentru cei care caută viața de noapte și distracția la soare.

Sithonia: Promontoriul mijlociu, mai sălbatic și mai liniștit decât Kassandra. Sithonia este faimoasă pentru plajele sale neatinse, golfulețele ascunse, vegetația luxuriantă și apele cristaline. Această parte a Halkidiki este potrivită pentru cei care doresc să se bucure de peisaje naturale spectaculoase și să petreacă timp într-un mediu mai puțin aglomerat.

Athos: Este cel mai estic promontoriu și se remarcă prin caracterul său sacru și izolat. Aici se găsește Muntele Athos, cunoscut sub numele de "Sfântul Munte", o zonă autonomă pentru călugării ortodocși, unde accesul este limitat și controlat strict. Vizitatorii pot lua excursii cu barca în jurul Muntelui Athos pentru a admira mănăstirile vechi și peisajele impresionante.

În afară de plaje, Halkidiki oferă o mulțime de alte atracții, cum ar fi satele tradiționale pitorești, biserici medievale, situri arheologice, piețe animatice și o bucătărie grecească delicioasă. Turiștii pot explora vechiul oraș Olynthos, vizita vechiul teatru de la Epidaurus, sau pur și simplu să se plimbe prin străzile înguste ale satelor autentice, precum Afitos, Nikiti sau Parthenonas.

Halkidiki oferă, de asemenea, oportunități pentru activități în natură, cum ar fi drumeții, plimbări cu bicicleta sau observarea păsărilor în rezervații naturale protejate.

În ansamblu, Halkidiki este un paradis grecesc cu o combinație perfectă de plaje superbe, natură sălbatică, cultură autentică și istorie bogată. Este o destinație ideală pentru toți tipurile de călători, de la cei dornici de aventuri la cei care caută relaxare și liniște.

Mai multe Oferte & Destinații

Newsletter

Află primul de promoțiile noastre săptămânale!