bara destinatii
bara destinatii

Oman

Salalah, o nouă destinație de vis

Peninsula Arabă – visul oricărui pentru o vacanță exotică, nu-i așa?

Și da, marea majoritate asociază această regiune cu Dubai, lucru deloc greșit, dacă ar fi să luăm în considerare dezvoltarea accelerată și promovarea tot mai puternică de care se bucură. Cu toate acestea, zona nu se rezumă doar la Dubai, iar cine alege să meargă aici nu se va bucura de cultura locului în adevăratul ei farmec.

În schimb, dacă îți dorești să descoperi istorie și tradiție, o excursie în Oman îți oferă acest lucru la scară largă, în adevăratul sens al cuvântului. Let’s Go Travel îți propune nenumărate oferte de vacanta in Oman la care să poți apela cu încredere atunci când ai în plan vizitarea acestor meleaguri cu o încărcătură aparte.

Despre Oman

Din punct de vedere geografic Oman este un punct important al Golfului Persic, unde clima, fauna, flora și formele de relief se împletesc perfect, construind o destinație exotică de vis. Această țară a păstrat farmecul real al zonei, fără să lase să industrializarea să pună stăpânire. Casele sunt toate construite în stil clasic, nu depășesc două etaje, iar nuanța predominantă este albul care conturează o imagine armonioasă. Calmul, liniștea și fericirea determină atmosfera generală, lucru pe care cu greu îl vei mai putea găsi în zonele din apropiere.

În sud-vestul Asiei, situată pe coasta de sud-est a Peninsulei Arabe, având ieșire la Marea Arabiei, Oman impresionează prin felul în care marea întâlnește deșertul; temperaturile toride se domolesc în briza apei, iar peisajele îți taie respirația. Este o locație autentică unde îți poți petrece vacanța într-un mod cât mai deosebit.

Hartă și împrejurimi

Vecinii Omanului sunt mulți și cu mare rezonanță pentru zona aceasta. Emiratele Arabe Unite sunt la nord-vest, Arabia Saudită la vest și Yemen la sud-vest, în timp ce dețin și frontieră maritimă cu Iran și Pakistan.

Care este temperatura medie în Oman ?

Cu o climă aridă și uscată în interior, dar umedă de-a lungul coastei, Oman înregistrează temperaturi ridicate în toată perioada anului, cu o medie de 36 grade Celsius. În lunile iunie, iulie și august depășesc adesea pragul de 44 grade, în timp ce lunile ianuarie și februarie sunt considerate cele mai răcoroase, înregistrând circa 26, 27 grade.

Când este cea mai bună perioadă să mergi în Oman?

Dat fiind amalgamul de forme de relief și influențe climatice, nu te vei lovi de aceleași condiții pe tot teritoriul țării, perioada ideală fiind influențată de orașul pe care vrei să îl vizitezi. Așadar, pentru a descopericapitala Muscat perioada ideală este din septembrie până în mai; în Buraini te vei simți ideal între octombrie și aprilie, în timp ce pentru Salah, orice lună ai alege va fi perfect.

Aventuri pe dune sau pe crestele valurilor?

Atracții impresionante și activități incitate te vor aștepta la tot pasul. Diversitatea de care se bucură această țară îți oferă o multitudine de oportunități, atât pe apă, cât și pe uscat. Chiar dacă obiectivul principal al vacanței tale este plaja, nu poți să treci pe aici fără să te bucuri de croaziere sau aventuri în deșert.

IMG_0868

Croaziere și sailing alături de delfini

Îndrăznește să cunoști Peninsula direct de pe mare. Pleacă într-o călătorie pe vas, unde luxul te așteaptă, ori optează pentru o plimbare cu barca, timp în care vei fi mai aproape ca niciodată de delfini. Sailingul este una dintre principalele atracții din Oman, ceea ce înseamnă că trebuie să rezervi o sesiune imediat ce ajungi aici. De asemenea, nu rata marile magazine de tip bazar din Oman pe care le vei găsi în port și nu numai, pentru a-ți achiziționa suveniruri sau articole tradiționale din zonă.

Safari în inima deșertului

Să te limitezi doar la clipe petrecute pe plajă ar fi o mare greșeală, pentru că această țară are mult mai mult de oferit. Munții și zonele deșertice, împreună cu oazele cristaline care te așteaptă la fiecare pas, te vor face să te simți ca într-un colț de paradis. Dacă preferi o aventură pe cinste, o sesiune de deșert safari în Oman este cu siguranță o experiență pe care nu o vei uita prea curând. Plimbă-te cu cămilele ori bucură-te de adrenalina oferită de mașinile care te ajută să cutreieri dune abrupte și fascinante.

Petrece o noapte în deșert

Contrar ideii generale despre ceea ce înseamnă deșertul, Omanul îți va demola orice idee preconcepută. Apa abundă din plin aici, fie în lacuri colorate, fie în mici izvoare. De asemenea, nu te vei topi sub temperaturi arzătoare dacă îți alegi cu grijă perioada de vizită. Chiar dacă luxul Arabiei te va cuceri din prima, o noapte petrecută sub cerul înstelat al Omanului va crea o legătură deosebită cu natura fascinantă a zonei, fiind o experiență pe care nu trebuie să o ratezi.

Arabian Oryx Camp – confort și distracție!

Situată în centrul deșertului Sharqiya, aceasta este locația ideală pentru a experimenta, măcar pentru câteva zile, viața beduinilor în deșert. Pe scurt, este o oază de civilizație în mijlocul pustiului, care îți oferă servicii de luat masa și de dormit, lăsându-te să explorezi din plin împrejurimile.

Ce alte obiective poți vizita în Oman

Natura este, fără îndoială, fascinantă și doar 7 zile nu vor fi suficiente să descoperi tot ce are de oferit, dar dincolo de acest aspect, Oman impresionează și prin povești, istorie și arhitectură.

Muzeul de tămâie din Oman

Muzeul de tămâie din Oman

Tămâia poate fi considerată motiv tradițional pentru Oman, fiind realizată și comercializată aici de secole. Poți vizita nu doar zona de arbori din seva cărora se extrage această substanță puternic aromată, dar și ruinele antice din Sumhuram, unde în trecut era un mare depozit. De asemenea, vei descoperi întregul proces de concepere a produsului finit și totodată vei putea achiziționa suveniruri

Fortul Nizwha

Fortul Nizwha

Considerat a fi monument național, construit în 1650, acest fort este dovada puterii de care Omanul a dat dovadă de-a lungul istoriei, făcând față tuturor tentativelor de colonizare. Orașul în care este situat a fost considerat pentru foarte mult timp capitală religioasă a statului, principalele atracții turistice din prezent fiind numeroase moschei. Clădirea fortului în sine este un castel cu turnuri și ziduri de apărare, a cărei poveste te va impresiona de la început și până la final.

Fortul Bahla

Fortul Bahla

Cel mai mare fort din Oman impresionează prin dimensiuni și prin arhitectură, fiind totodată și singurul din această țară care face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Vei putea urca fără griji în vârful turnului, să admiri priveliștea de-a lungul mării, dar și să cutreieri fiecare cameră a clădirii în căutarea simbolurilor culturale care, cu siguranță, nu vor lipsi.

Wadi Bani Khaled

Wadi Bani Khaled

Dacă vrei să îți faci un itinerariu cu locuri de vizitat în Oman, cu siguranță trebuie să treci și Wadi Bani Khaled pe listă. O oază în deșert care reușit să introducă turismul aici, fără să afecteze cadrul natural, acest Wadi este o armonie deplină între natură și civilizație. Cutreieră zona muntoasă și mai apoi plajele întinse de deșert și bucură-te de fiecare spectacol pe care natura ți-l oferă. Ca un mare canion, acest obiectiv îți va oferi momente de deplină fascinație, adrenalină și recunoștință pentru că ai reușit să vizitezi asemenea frumuseți unice.

Wadi Shab

Wadi Shab – o excursie de vis!

Roci și ziduri muntoase, piscine naturale, cascade, toate te așteaptă aici. Te vei putea bucura de apele calde și albastre de la poalele cascadelor, după ce ai escaladat lungi trasee montane; totul la temperaturi ridicate, detalii îți vor face experiența una cu adevărat specială.

Care sunt cele mai atractive oferte de cazare în Oman?

Acum că știi cât de multe lucruri poți face într-o țară atât de impresionantă ca Oman, care se află la doar două ore de Dubai, nu mai rămâne decât să găsești oferta ideală de vacanță pentru a putea pleca în această călătorie cât mai curând. LGT îți vine în ajutor cu numeroase pachete All Inclusive pentru Oman dintre care să alegi în funcție de propriile preferințe.

Let’s Go Travel - Oman

Partenerul tău de încredere atunci când vrei să ai parte de vacanțe perfecte, fără griji și stres. Totul este organizat de la zero de către o echipă de profesioniști care vânează oferte ideale pentru tine, astfel încât să te poți bucura de condiții excepționale, totul la prețuri avantajoase. Alege LGT și trăiește din plin deviza: Îndrăznește, visează, povestește! Iar de fiecare dată când vei dori să revii în aceste locuri magice, îndrăznește să faci aceeași alegere și ai garanția unei vacanțe cei puțin la fel de minunată.