0747-548-548

bara destinatii

Grecia ­čçČ­čçĚ Samos

Solicit─â / Rezerv─â Oferta

Grecia ­čçČ­čçĚ Samos

Samos este o insul─â greceasc─â fermec─âtoare situat─â ├«n Marea Egee, ├«n apropierea coastelor vestice ale Turciei. Cunoscut─â pentru frumuse╚Ťea sa natural─â, arhitectura tradi╚Ťional─â ╚Öi istoria fascinant─â, Samos este o destina╚Ťie de neuitat pentru turi╚Öti din toate col╚Ťurile lumii.

Insula Samos are o istorie ├«ndelungat─â ╚Öi interesant─â, fiind locuit─â ├«nc─â din epoca preistoric─â. Unul dintre cei mai cunoscu╚Ťi locuitori ai insulei a fost matematicianul ╚Öi filozoful Pythagoras, care ╚Öi-a desf─â╚Öurat aici activitatea intelectual─â ╚Öi a fondat ╚Öcoala sa celebr─â. Mo╚Ötenirea sa cultural─â este ├«nc─â prezent─â ├«n insul─â, iar turi╚Ötii pot vizita ruinele vechilor temple, teatre ╚Öi alte situri arheologice.

Peisajele naturale ale Samos sunt impresionante, cu mun╚Ťi acoperi╚Ťi de vegeta╚Ťie luxuriant─â, sate pitore╚Öti, plaje cu nisip fin ╚Öi ape cristaline. ├Än interiorul insulei, vei g─âsi sate tradi╚Ťionale autentice, cu case albe ╚Öi ├«nguste str─âzi pietruite, care ofer─â o privire ├«n via╚Ťa autentic─â greceasc─â. Unele dintre cele mai frumoase sate de pe insul─â includ Pythagorio, Kokkari, Vathi ╚Öi Karlovasi.

Una dintre principalele atrac╚Ťii ale insulei Samos este str├ómtorarea dintre Samos ╚Öi Turcia, numit─â "Canalul Samos". Acest canal ├«ngust, cu ape albastre, ofer─â o vedere impresionant─â ╚Öi este un loc popular pentru a face o excursie cu barca.

Insula Samos este faimoas─â ╚Öi pentru vinurile sale delicioase. Aici po╚Ťi vizita podgoriile locale ╚Öi degusta unele dintre cele mai bune vinuri din Grecia, precum vinul dulce "Muscat de Samos".

Printre alte activit─â╚Ťi pe care le po╚Ťi face ├«n Samos se num─âr─â drume╚Ťii ├«n natur─â, sporturi nautice, vizite la muzee ╚Öi galerii de art─â, sau pur ╚Öi simplu relaxarea pe unele dintre cele mai frumoase plaje ale insulei.

Cu un climat mediteranean pl─âcut, o atmosfer─â relaxant─â ╚Öi o mul╚Ťime de locuri interesante de explorat, Samos este o destina╚Ťie ideal─â pentru c─âl─âtori care caut─â frumuse╚Ťe natural─â, cultur─â ╚Öi autenticitate greceasc─â. Fie c─â e╚Öti pasionat de istorie, natur─â sau pur ╚Öi simplu dore╚Öti s─â te relaxezi pe plaj─â, Samos ├«╚Ťi va oferi o experien╚Ť─â memorabil─â.

Mai multe Oferte & Destina╚Ťii